Home > School Life > Sports

What are the YHIMS sports activities?

• YHIMS students participate in weekly off campus sports activities between 3pm and 5pm every Friday. The sports activities currently being offered include the following: badminton, bowling, tennis, table tennis, jazz dance, kendo(Japanese fencing), soccer, basketball and baseball. Although many of the activities are open to boys and girls together, some activities are gender specific; e.g., baseball, basketball are only available to male students and jazz dance is only available to female students.

Why does YHIMS have sports activities?

• YHIMS believes in the strong physical health of our students and have witnessed first-hand the solid connection between physical fitness and academic performance. Physical fitness is often overlooked by schools in Asia to the detriment of their student's health and academic performance. By maintaining weekly sports activities beyond our school's strong physical education program, we are showing our commitment to student health.

What other benefits does the sports activity provide beyond physical fitness?

• Another positive benefit of these sports activities is the opportunity for students to let off some steam. YHIMS has a strenuous academic schedule and these sports activities provide a weekly release from this stress as well as an opportunity to socialize with their peers outside of their home room and grade level.

Young Hoon vs. Daewon Sports Competition

• Young Hoon and Daewon are the only two international middle school under the supervision of the Korean Department of Education in Seoul. These schools started a sports competition in 2012 in order to strengthen the friendship between the schools. Students from both schools competed in soccer, basketball, running, etc. Moreover, parents also joined the sports and everyone became one in the festive atmosphere. Every year, we will continue this competition and Young Hoon and Daewon will compete as rivals.